SANGLÆRKEN OG SEBASTIAN besøgte Bur Aktivitetsforening og Forsamlingshus.

Sanglærken eller Tina som hun hedder er født og opvokset i No ved Ringkøbing, fortalte hun. Så er en ægte vestjyde med humor og dialekt. Har altid kunnet lide at synge, og har bare lært det af sig selv. Sanglærken er det rigtige navn, hun har valgt, ledte fællessangen og Sebastian med efternavnet Hahn spillede dertil. Han har fra han ikke var ret gammel spillet musik, på hvad han kunne finde, fik sit første rigtige musikinstrument som fire-årig og da han var syv begyndte han på klaverundervisning, er nu 20 år, studerer musik og beviste, at han kan bokse med de tangenter, så det lyder godt. Ud over optræden og festsange som de to leverer her, udgiver Tina også egne sange, musik og leverer fortællekoncerter om mere alvorlige emner. Om det, som det også blev fortalt ved arrangementet, at det ville ske, bragte TV-MidtVest indslag i nyhedsudsendelsen onsdag kl. 19.30 fra et arrangement på Regionshospitalet i Gødstrup.

De to har optrådt i tre år lige fra Vestjyske forsamlingshuse til DR-koncerthuset. De medbragte her sanghefter med populære danske og udenlandske sange fra Højskolesangbogen. Imellem fællessange gav de hver solonumre. Gymnastiske øvelser var også en del af programmet, og godt med det efter den gode mad i Bur Forsamlingshus. Damer skulle synge de linjer, der var trykt med rødt, mænd forsøgte de blå linjer, den sorte tekst var til alle. Dem der gerne skulle synge, blev bedt om at rejse sig op og når det ikke var ens tur, skulle man sætte sig. – Det gik vist ikke mere end så nogenlunde.

En hyggelig aften for fremmødte. I salen var der plads til lidt flere, og dem der valgte sofaen derhjemme, gik glip af en interessant oplevelse denne gang.

Tekst og billeder af Ejgil Basselbjerg.