Bur Fristed har været undervejs siden 2022, hvor de første tanker blev luftet på et borgermøde i Bur Forsamlingshus til og indtil det stod færdigt i maj 2024.
Her kan du se billeder fra det meste af processen.

Pinsen 2024
Der blev holdt indvielse af Bur Fristed pinselørdag d. 18. maj 2024.

Mange var mødt frem i det flotte og solrige vejr, både lokale og nogle lidt længe væk fra. Heriblandt tyske turister fra Hamburg, der gæstede området, som mange gange før og kender godt Bur med maskinfabrikken på hjørnet og søen omme bagved, så selvfølgelig ville de også være med til arrangementet her.

Formand Henriette Kristensen bød velkommen kl. 9.30. Byrådsmedlem Jens Kristian Hedegaard klippede den røde snor og uddelte stor ros til alt det vi har lavet her på stedet, og ros til alle de frivillige der satte det i gang og gennemførte det.

Kl. 11 var der friluftsgudstjeneste ved Sognepræst Margrethe Bendtsen kædede i sin prædiken de mange aktiviteter her interessant sammen med dagens Bibel tekst. Derefter underholdt Vemb Blæserorkester.

Holstebro Fiskeriforening var mødt frem med instruktion i lystfiskeri og serverede velsmagende smagsprøver med laks fanget i Storå syd for Bur.
Der var opstillet hoppeborg, og der var åbent ind til hytterne og velfærdsbygningen, så alle kunne se de flotte nye faciliteter

Kl. 13 blev der serveret det helt store spisearrangement med grillet okselår, flødekartofler og salater.

Hen på eftermiddagen kom Maria og Nicolaj med musik, sang, satte gang i fællessang og arrangementet sluttede med sangen Skuld gammel venskab rejn forgo.

Forår / sommer 2023
Projektet omkring Bur Fristed bliver godkendt og Arbejdet går i gang. En af betingelserne for bevillingen, men også en måde at holde omkostningerne nede og dermed få flere faciliteter til området, er frivillige timer.
Der blev lagt rigtig mange frivillige timer henover forår og sommer 2023.

2022-11-14
De første skitser til en lokalstrategi ser dagens lys.
Den bliver redigeret mange gange undervejs, og der opstår mange initiativer på baggrund af den.

2022-10-04
Det første borgermøde vedrørende Burs udvikling afholdes i samarbejde mellem Bur Aktivitetsforening, Holstebro Kommune, Urland og Bur sogns borgere.
Der var et stort fremmøde, og der blev luftet mange gode ideer.